Skip to main content

FMT-Sahatavara

FM Timber laivausmerkit

FMT-täsmätuotteen valmistaminen lähtee jo sahattavan leimikon oikealla valinnalla, katkottavien puurunkojen oikealla katkonnalla ja tukkien laatulajittelulla.

Sahauksessa tukit voidaan sahata joko normaalisti sydänhalkaistuina 2/4 ex log tai sydänvapaana CF-sahauksena. Myös ohuiden sahatavaroiden 22-25 mm läpisahaus SFthru-laatuihin onnistuu.

Sahatavaroiden leveydet ovat 75-225 mm. Erikoistilauksesta on myös mahdollista tehdä 300 mm leveitä.

Sivulautoina valmistamme 16-25 x 75-100 mm lautoja. Laatulajittelu Nordic-laatujen mukaan tai erikoislajiteltuna esim MIX-laatuun.

Määrämittaiset tuotteet

Tuotantoprosessimme mahdollistaa määrämittaisten tuotteiden tekemisen. Toimitusluettelomme voi sisältää niin lyhyttä kuin pitkää sahatavaraa. Erikoismittoina voimme toimittaa esimerkiksi 3.65, 4.0 ja 5.0 pituuksia.

Täsmälaadutus

Sahatavara valmistetaan normaalin Nordic-laatulajittelun mukaan tai täsmälajiteltuna asiakkaan tarpeen mukaan. Päälaadut ovat terveoksaiset LST-laadut ja sydäntavaralaadut US, SF, V ja VI. Täsmälaatuina esimerkiksi sydänpuolilajitellut SF+ laadut hirsitaloteollisuuteen. Myös oksavälilajittelut ovat mahdollisia.

Kuivaus

Tuotteet on mahdollista kuivata tarkasti kamarikuivaamoissa asiakkaan vaatimiin kosteuksiin. Kosteudet käyttökohteen mukaan 10-20 %. Myös tuoretoimitukset ovat mahdollisia.

Logistiikka

FM Timber toimittaa tuotteet joko perille asiakkaan pihalle tai sovittuun satamaan. Kuljetusmuotoina ovat trailer-, kontti- ja junatoimitukset. Myös koko- ja osalaivauksina toimitetaan. Yhtiön tuotantolaitokset sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Haluamme kehittää asiakkaiden kanssa uusia tuotteita ja näin palvella paremmin!

Sertifikaatit

PEFC sertifioitu